Afdrukken

Grande finale

Time-Machine-16-juni-Ries-van-Wendel-de-Joode
Een ‘life changing’ ervaring bij ‘De Stijle, Want...”. Foto Ries van Wendel de Joode

Een superzondag was het, de 4e ZomerZondag. “I had such a good time” liet Fraser Hooper ons weten, en die bezorgde hij ons ook! De gelukkigen die Time Machine van ‘de Stijle, Want...’ bezochten delen voor altijd een tijdloos geheim. Opvallend blijft wat een divers publiek we trekken en hoe relaxed en enthousiast jullie met elkaar zo’n zondagmiddag meemaken, een compliment voor jullie!

Pretty Looks Ries van Wendel de Joode• Foto Ries van Wendel de JoodeTime flies
We gaan alweer naar de laatste zondag toe van deze 2013 editie, ‘time flies when you’re having fun!’ Een oproep aan alle kinderen: neem alle instrumentjes mee die je op de afgelopen zondagen hebt gemaakt want Harm Goslink wordt jullie dirigent voor een grande finale! Hij laat eerst zien en horen wat je allemaal op zelfgemaakte instrumenten kunt spelen en eindigt met een muziekstuk waar jullie allemaal aan mee doen!

Kijk je ogen uit
We tarten de weergoden met een extra act: laat jezelf op de foto zetten met je ‘pretty looks’. Je kijkt even door de ogen van een ander en werpt een verrassende blik op jezelf. Daarmee heb je thuis een herinnering aan de ZomerZondagen om de rest van het jaar op te teren.

Haring en voorspelling
Aanstaande zondag verkopen we naast onze tapas ook lekkere nieuwe haringen. En eet je die vis nou in regen of zon? Wij kunnen er geen pijl meer op trekken, onze weer-app voorspelt een zonnetje en een wolkje en wat druppels. Wat moet je daar nou mee? Wij zeggen: komen! Want wij garanderen een geweldig programma waarbij we dansend met de Balcony Players afsluiten. Zie het hele programma van 23 juni hieronder.

En natuurlijk nodig je weer je vrienden en familie uit, stuurt hen deze nieuwsbrief door en like je ons op Facebook, tot zondag!

Afdrukken

Que fiesta!

Le Due e Un Quarto
Reactie van publiek op Le Due e Un Quarto

We hopen voor jou dat je er bij was afgelopen zondag, anders heb je namelijk wel een heel erg fijn feestje gemist. Bezoeker Marcel plaatste in ons gastenboek de volgende reactie, dan hoor je het eens van een ander:
Wat hebben wij genoten; sfeervol, dynamisch, gezellige respectvolle sfeer, HEERLIJK. Bedankt aan alle mensen die hier aan meewerken! KLASSE!
Graag gedaan Marcel, en dank voor het compliment!

Vakantiestemming
Wanneer je in een zuidelijke-vakantiestemming wilt komen, moet je aanstaande zondag zeker komen! Onder leiding van gitarist Edsart Udo de Haes bijt ‘Nederflamenco’, de crème de la crème in flamencospel, -zang en –dans, het spits af op ons podium. De groep was één van de toppers tijdens de flamencobiënnale afgelopen januari. Bekijk en beluister wat de kenners er over vertellen. Zorg dat je op tijd komt!

Vakantievoorproefje
Om de vakantiesfeer af te maken maakt onze Camion de Camarón aanstaande zondag opnieuw een grote paella volgens het onovertroffen recept van ‘Tia Elisa’, lekkerder krijg je ‘m in Nederland niet! Daar drink je natuurlijk een huisgemaakte sangria bij. Afgelopen zondag waren beide uitverkocht, dus wil je zeker zijn van je ración en aperitivo, bestel dan via telefoonnummer 010 – 4775436.

Vader- of verjaardag?
Natuurlijk kunnen alle kids aanstaande zondag iets tofs maken voor hun vader. Wat dacht je van een stoere stoel bij de houtwerkplaats van B-E-N-D-E?
En wil je je verjaardag tijdens een ZomerZondag vieren? Welkom, wij hebben het feestprogramma al voor je geregeld en zijn je uiteraard dankbaar voor de bijdrage in onze collectebus, waar je het festival dan op trakteert...(hint :-). En dat geldt natuurlijk voor iedereen die bijdraagt, je weet: zonder kunnen we niet!

Hieronder het internationale programma van de komende zondag: Nieuw-Zeeland, Nederland, Spanje en Zuid Amerika komen samen onder de Euromast!
Nodig je vrienden en familie uit, stuur hen deze nieuwsbrief door en like ons op Facebook, waar je ook je eigen foto’s en filmpjes kunt delen.

Afdrukken

Dancing on a sunny afternoon

zomerzondag-2-6-2013-foto-jaap-reedijk-8762-515• Belissima badderen op zondag 2 juni (foto Jaap Reedijk)

1 + 1 was 10 op de tweede ZomerZondag. Wat een weer, sfeer en plezier! Gillend van de lach rondrijden in de baden van Vespaqua, terwijl tango- en forróklanken je lieten wegdromen of dansen in het gras. In de terugblik van Jaap Reedijk staan de foto’s van alle zondagen bij elkaar. De een zegt ‘less is more’, de ander ‘the more the merrier’. Wij zeggen: blader lekker op je eigen tempo door de foto’s heen.

Pistoleros de la Paz
We hebben een extra band geboekt voor aanstaande zondag: Pistoleros de la Paz. Eén van de musici van deze supervrolijke zomerband bezocht afgelopen zondag het festival, dinsdag kregen we een mailtje binnen met de vraag of ze bij ons konden spelen, woensdag was alles geregeld! Met deze toffe gasten uit Barcelona hebben we komende zondag een knallende afsluiter op het podium. Dat wordt weer dansen!

Hieronder zien jullie het programma voor de komende zondag, weer lekker zomers en... we hebben nóg een extra act in petto, verrassing!

Uitnodigen, volgen en delen
Nodig je vrienden en familie uit, stuur hen deze nieuwsbrief door en like ons op Facebook, volg ons op Twitter, luister naar ons op SoundCloud, bekijk filmpjes op YouTube. Heb je zelf foto’s en filmpjes om te delen? Dat kan via onze Facebookpagina.

Afdrukken

Warmte in swampy Park

foto-3e-nwsbrief-Jaap-Reedijk-7351
• Het publiek vangt HJ de Stuntman op

Wat niemand verwacht had, gebeurde toch: op de eerste ZomerZondag bleef het droog en brak zelfs een warm zonnetje door! Alle Facebook- en Twittervolgers kregen het direct te horen, dus na het eerste uur stroomde Het Park alsnog aardig vol met bezoekers die lekker in de zon konden loungen of dansen.

De knutselworkshops zaten vol, het vakantiegevoel begon te kriebelen en de swampy grooves van Gumbo Circus kregen iedereen aan het dansen in swampy gras. Als vanouds een super-relaxed sfeertje!

Verder waren de Rotterdamse Stadsinitiatieven bij ons op bezoek. Deze week kan elke Rotterdammer boven de 12 stemmen op het initiatief van zijn voorkeur. Initiatiefpromotor Quintis Ristie interviewde het publiek hierover en een impressie is morgen vanaf 17.00 uur te zien op TV Rijnmond.
Bekijk vooral ook de terugblik van huisfotograaf Jaap Reedijk.


Music Matters op ZomerZondagen
Dit jaar “doet muziek er toe” bij de workshops voor de kinderen, want Music Matters heeft ze financieel mogelijk gemaakt. Elke zondag kunnen kids bij Klieder & Klodder en de houtwerkplaats van B-EN-D-E aan de slag om onder andere een muziekinstrumentje te maken of te bouwen aan een echt podium.

Alles wordt gebruikt op de finaledag op 23 juni om samen met muzikant Harm Goslink te spelen. Dat is een meester in zelfgemaakte instrumenten. Kids kunnen aanstaande zondag ‘tingeltangels’ maken, versierde blikken om op te trommelen of mee te schudden, of aan een boomtak in de wind te hangen.

Nieuwsgierig
We willen graag wat beter weten wie je bent, wat je van de ZomerZondagen vindt en wat wij kunnen verbeteren. Wil je ons helpen door deel te nemen aan ons internetonderzoek? Geef dan je e-mailadres op tijdens de komende ZomerZondag. Er komt iemand langs op het veld om adressen te verzamelen. Het kost je nog geen tien minuten om de vragenlijst thuis online in te vullen.

Hieronder zien jullie wat we nog meer in petto hebben voor de komende zondag, een warm programma met tango en forró, een wedstrijd met put-put bootjes en… rijdende Italiaanse baden die je mee het park innemen. Wat het weer aangaat: bij twijfel gewoon komen, dat bewees de eerste zondag wel! Nodig je vrienden en familie uit, stuur hen deze nieuwsbrief door en word vriend op Facebook!

Afdrukken

Stressvrij en duurzaam, vakantie in je eigen stad

foto-2e-nwsbrief-Jaap-Reedijk
Zo ziet vakantie in je eigen stad er uit, foto Jaap Reedijk

Nog 1 dagje en dan is het zover…. morgen zondag 26 mei, de eerste ZomerZondag van 2013 in het Euromastpark. Het worden weer 5 dagen vakantie vieren in je eigen stad! Van de week lazen we in het NRC dat het de nieuwste trend is: een staycation, vakantie met thuisblijven als uitgangspunt, low-budget en stressvrij. Kijk, dan zijn de ZomerZondagen toch al 14 jaar trendsetter! Op www.zomerzondagen.nl zie je alle praktische informatie en uiteraard het programma. Mocht je niet op de fiets of met het openbaar vervoer komen, bij locatie en info lees je ook waar je je auto gratis kan parkeren.

Al het goede komt uit ’t zuiden
Hieronder zie je het programma van morgen: workshops voor kids, een dichterlijk spektakel met kettingzaag, de fijnste kleinste staminée uit België met dit keer een Gentse barman, vurige flamenco als starter op het podium en we sluiten af met een te gekke Louisiana R&B-voodoo band, Gumbo Circus: “A hot and spicy musical gumbo stuffed with swampy grooves!”.

Swamps
Dat het swampy wordt klopt ook nog eens in letterlijke zin: het veld is verzadigd met water, dus trek wel je laarzen aan en neem je klapstoeltje mee, je weet, wij hebben een beperkt aantal stoeltjes, op is op!

Lekker smikkelen
Het veld is er nog niet naar om op een kleedje te picknicken, dus koop je lekkere hapjes bij onze Camion de Camarón, een en al Spaanse vakantiesmaken: albondigas, manchego, Iberico-ham, tortilla, croquetas met spinazie en kaas, champiñones con ajo i pernil. Voor de Hollandse trek: een pannenkoek of een lekkere burger, vega- of 100% rund met alles erop en eraan. De Koffiekever schenkt verse koffie en thee, Camarón heeft lekkere taart om het compleet te maken.

Kom met vrienden en word vriend
Uiteraard hebben wij buienradar en alle weermannen goed gevolgd en wat we gehoopt hadden schijnt uit te komen: morgenmiddag droog, 14 graden en een voorzichtig zonnetje! We zullen die zomer eens even op gang brengen, nodig je vrienden en familie uit, stuur hen deze nieuwsbrief door en word vriend op Facebook!

Afdrukken

ZomerZondagen 2013

ZomerZondagen, nog 7 dagen aftellen!

zomerzondag-10-6-2012-www.jaapreedij.kcom-5813-515
• De eerste ZomerZondag vorig jaar met Orchestre International du Vetex en De Stijle, Want... - foto Jaap Reedijk

Zonnnnnnn!
Wat ons betreft mag ie komen, de zon, want de leukste zondagen in Rotterdam zijn in aantocht! Nog één week te gaan en dan ontmoeten we elkaar weer in Het Park bij de Euromast, het mooiste decor voor verrassend theater, zomerse muziek, knutselen en timmeren, en samen op blote voeten in het gras dansen. Dat gras zal er zacht en fris groen bij liggen na al die regen, ieder nadeel heeft z’n voordeel moet je maar denken.

Eerder?
Inderdaad, omdat het Dunyafestival uit het park vertrokken is starten we eerder dan voorgaande jaren, namelijk op zondag 26 mei. Daarmee vallen alle ZomerZondagen vóór de zomervakantie waardoor niemand meer iets hoeft te missen. Het hele programma kan je vinden op www.zomerzondagen.nl met filmpjes, foto’s en geluidsfragmenten. Like of tweet direct vanaf de site welke act je leuk vindt. Dan weten je vrienden dat ook meteen en weten ze je die zondag te vinden. Op de site vindt je ook alle praktische informatie over eten, drinken, locatie (mag de hond mee?) en parkeren (waar is het gratis op zondag?).

Lekkere hapjes
Zoals altijd kun je natuurlijk je eigen picknickmandje meenemen, maar er zijn ook drankjes, tapas, cakepops en pannenkoeken te koop bij onze Camion de Camaron. Bij goed weer wordt een grote paella gemaakt: eet een lekkere ‘racion’ en waan je op een wijkfeest in Barcelona! Versgezette koffie of thee haal je bij de KoffieKever en huisgemaakt Italiaans ijs bij het karretje van Bleij.

Vrienden
Facebookvrienden weten alles eerder: op onze facebookpagina hebben we in de aanloop al programmaonderdelen aangekondigd en tips gegeven. Hier houden we je tijdens het festival ook op de hoogte van de laatste weetjes, plaatsen we de nieuwste foto’s en delen we filmpjes van achter de schermen. Dus meld je hier snel aan wanneer je niks wilt missen.

Vriendschap
Elke editie spannen we ons in er weer een feest van te maken, maar we hebben jullie ook hard nodig! Daarom loopt elke zondag onze candy-girl over het terrein om jullie bijdrage van die dag te ontvangen, dus geef haar wat die dag je waard was: samen zorgen we dat de ZomerZondagen kunnen blijven wat ze zijn! Doen!

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar je vrienden en familie met de link onderaan en spreek met ze af
  • Like ons op Facebookvolg ons op Twitter
  • Een verjaardag binnenkort? Vier ‘m op een ZomerZondag!
Afdrukken

ZomerZon..?..dagen

zomerzondag-8-7-2012-6186-50-515

Wat een 13e editie! Twee zondagen zoals ze horen met veel bezoekers dansend in het gras, één zondag geannuleerd vanwege te slecht weer en twee zondagen met een klein maar fijn publiek dat zich niet door een bui of onweer laat afschrikken.
Wil je nagenieten of zien wat je gemist hebt, bekijk dan eens op je gemak de geweldige foto’s van Jaap Reedijk die als geen ander de sfeer van het festival weet vast te leggen.
En natuurlijk bedanken we alle artiesten, medewerkers, leveranciers, subsidiënten en ons publiek voor hoe dan ook een onvergetelijk seizoen!

Wat doen we in 2013?
zomerzondag-1-7-2012-web-foto-jaap-reedijk-6101-250De sfeer was weer optimaal, maar financieel moeten we een gevoelige tik incasseren. Dat kan niet anders wanneer je voor een deel afhankelijk bent van inkomsten op de dagen zelf. Na de zomervakantie willen we je daarom in een enquete een aantal vragen stellen die betrekking hebben op de toekomst. Vraag vrienden en familie zich te abonneren op de nieuwsbrief zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken, aanmelden kan hier.

Zomer in Augustus
De zomer is natuurlijk nog lang niet ten einde, dus wil je nu alvast iets moois plannen voor augustus, kijk dan naar het programma van Villa Augustus in Dordrecht waar organisator Antoinette van Hattem bij betrokken is. Ook daar mooie concerten, bijzondere ontmoetingen en genieten van alle goeie dingen van het leven: lekkernijen en cultuur, voedsel voor lijf en geest!
We wensen iedereen een goeie zomer en hopelijk tot 2013!!

Afdrukken

Come rain or come shine

8-juli-foto-jaap-reedijk-6088-515

We’re gonna love you like nobody's loved you, come rain or come shine: deze bluesklassieker gaat helemaal op voor de laatste ZomerZondag van dit jaar!  Want die fantastische sfeer die we afgelopen ZomerZondag 1 juli met elkaar hadden in de plensregen en zon heeft ons alleen maar gesterkt: wat hebben wij een waanzinnig tof publiek, gewoon blijven en uiteindelijk dansen in het natte gras!! Hier zie je hoe fotograaf Jaap Reedijk dat vastlegde.
Weer of geen weer, aanstaande zondag geven we jullie alles wat we in huis hebben met een uitgebreid extra programma.

8-juli-kids-met-boor-bij-BENDE-Marco-de-Swart-250Extra’s: zagen, dichten, drinken en flitsen
De mannen van B-E-N-D-E helpen je in hun timmerwerkplaats om je eigen ontwerp te zagen en timmeren.
Het op 24 juni geannuleerde Kleinste Café  uit Gent komt alsnog dus schuif aan in dit klein kleiner kleinste cafeetje met Vlaamse barman.
In de workshop “teken en schrijf een boomgedicht” door Boekie Boekie laat je je inspireren door de prachtige parkbomen om een gedicht te schrijven, tekenen en stempelen.
In ons pasfotohokje wordt je op een heel bijzondere manier op de ‘gevoelige plaat’ vastgelegd, dat leggen we verder niet uit, zelf ondervinden!

8-juli-archief-Park-1e-officierssocieteit-250Frans Liszt in de ZomerZon
Van de week hoorden we dat naast vele kunstenaars en musici ook componist Frans Liszt Het Park ooit bezocht. Dat gebeurde tijdens een van de tuinfeesten die de heer Nottebohm organiseerde, toentertijd bewoner van het Heerenhuys. Meer weten over de geschiedenis van Het Park, de ZomerZondagen, en onze toekomstfantasieën? Klik dan hier.


8-juli-spaarpaard-jaap-reedijk-7315-342-1-250Spaarpaard of spaarrekening
De sfeer was geweldig en zal dat altijd blijven, maar daar kunnen we geen medewerkers of artiesten mee betalen. En dat onze inkomsten met dat wisselvallige weer zwaar tegenvallen zullen jullie begrijpen. Dus bij deze een vurige oproep: geef een stevige bonus in ons spaarpaard. Wanneer je niet kunt komen kan je ook geld overmaken op onze bankrekening 3991540 t.n.v. stichting Vrienden van het Park.
Help de ZomerZondagen, zodat we er in 2013 weer zijn!!

Afdrukken

Vetmesten dat paard

ZOMERZONDAGEN01-Bas-Czerwinski
foto bas Czerwinski

Zoals jullie via Facebook, Twitter of in de extra nieuwsbrief konden lezen: afgelopen zondag 24 juni hebben we onze ZomerZondag moeten annuleren vanwege het slechte weer en de barre weersvoorspellingen voor de rest van de dag. Een zompig koud park past natuurlijk niet bij een ZomerZondag.
Veel bezoekers vragen of het programma nu doorgeschoven wordt naar een andere zondag, maar dat gaat helaas niet: voor de komende zondagen hebben we andere acts gecontracteerd. Wel proberen we het Kleinste Café uit Gent alsnog op 8 juli in te voegen, kunnen jullie daar hopelijk toch nog je pintje pakken.

Extra workshop voor kids
BOEKIEBOEKIElogo1 250Deze komende ZomerZondag een extra workshop van het leukste kindertijdschrift, Boekie Boekie! BoekieBoekie is voor iedereen die van lezen, schrijven en tekenen houdt. Kom zondag langs en doe mee met het BoekieBoekie schrijf- en tekenatelier en verstuur je vurigste wens met een ballon in de wind! En leeswormen opgelet: je kunt van twee tot vijf uur onbeperkt je leeshonger bij BoekieBoekie stillen. Lees zoveel als je kunt. Wie verbetert het record boekenverslinden? WIJ of JIJ? Er is beperkte plek dus meld je snel aan wanneer je arriveert in het park, Boekie Boekie is te vinden naast ons winkeltje. Meer weten? Volg boekie-boekie.nl

Gastenboek
Vorige keer vroegen we jullie een reactie achter te laten in ons gastenboek. Dat bleek door technische problemen op de site niet te lukken, sorry! Alles werkt weer zoals het hoort dus laat alsnog weten wat je aan ons kwijt wilt, we kunnen wel een fijn complimentje gebruiken!

Vetmesten dat paard
Hieronder zien jullie het programma voor aankomende zondag, ‘allemaal komûh’!
En dat het na zo’n gemiste zondag extra belangrijk is ons ‘spaarpaard’ vet te mesten begrijpen jullie natuurlijk wel…

Afdrukken

Derde ZomerZondag geannuleerd

Heel nat veld

Toen wij deze zondagochtend om 09.30 uur in Het Park Buienradar bekeken was de voorspelling duidelijk: de hele dag regen met in de middag nog heviger buien en een sterk aanwakkerende wind. 09.30 uur is het moment waarop wij starten met opbouwen en de artiesten van heinde en verre vertrekken naar Rotterdam, vandaag zelfs uit Gent, Berlijn en Antwerpen. Met zo'n voorspelling vinden we het logisch dat jij ook niet zo’n trek hebt om te komen. Weinig publiek dus. En met heftige wind is het zelfs link met de verankering van de tenten en podia.

Dus besloten we deze festivaldag te annuleren, en dat doen we niet snel: dit is pas de tweede keer in het 13-jarig bestaan van het festival!! Zo’n beslissing is niet alleen teleurstellend voor het publiek, maar uiteraard ook voor de artiesten en medewerkers en bovendien een gevoelige financiële tegenslag: veel uitgaven en nul inkomsten.

We hebben de annulering getwitterd en op Facebook gezet, en RTV-Rijnmond heeft het bericht in het nieuwsbulletin opgenomen. (Zo zie je maar: meld je aan op Facebook en Twitter, dan hoor je alle nieuws als eerste!)

We denken dat je je wel kunt indenken hoe frustrerend het was toen het om twee uur droog werd. Weliswaar was er nog steeds veel wind en was het koud, maar toch!

Het is niet anders: we gaan op naar de volgende ZomerZondag op 1 juli, en bestellen dubbele ZomerZon!