Tot volgend jaar!

Afgelopen zondag was het tijd voor de vijfde en laatste ZomerZondag van dit seizoen. En wat een memorabele afsluiter was dat! Van zon naar zomerse regenbuien naar zon.... er viel geen pijl meer op te trekken, maar dat weerhield de ‘harde kern’ van onze bezoekers er niet van om naar Het Park te komen. Met de Handshake Daddies, de Nazaten en Linnenman bleef het een topfeestje op en voor het podium. Dansend met een indrukwekkende ‘Coupe du Compress’ hebben we allemaal ons souldiploma gehaald!

Coupe-du-Compress-515

Coupe du Compress, foto Guido Stet

Het was een mooie serie ZomerZondagen waar we erg van hebben genoten. We hebben veel enthousiaste reacties gekregen van bezoekers, een paar quotes: “het blijft hier een magische sfeer, zo relaxed”, “na een paar uurtjes komen we terug van een minivakantie in eigen stad”, “geweldige muziek en te gekke acts, eerlijk en heerlijk!!!” Fijn om zoveel enthousiasme en complimenten te ontvangen. Wij bedanken op onze beurt alle vrijwilligers, medewerkers, fotografen, muzikanten en acteurs, zonder hun inzet zouden we het niet voor elkaar krijgen!

Linnenman-515

Linnenman, foto Joost Maaskant

En ben je nog niet uitgefeest? Ga deze zomer dan in ieder geval naar de Pleinbioscoop  en Djemaa El Fna.
Wij gaan opruimen en de balans opmaken, we houden je op de hoogte van onze plannen.
Tot de volgende nieuwsbrief!

Alweer de laatste ZomerZondag van dit seizoen

zomerzondag 28juni2015 foto jaap reedijk-9970-X2-515


zomerzondag 28juni2015 foto jaap reedijk-1255-X2-200Onze zonnedans heeft geholpen! Afgelopen zondag was het weer helemaal perfect om je te laten verrassen door de vertelkunsten van Peter Faber van De Verhalenbazaar, te dansen bij Friends of the Family, te kijken naar de onvergetelijke sleutelpartij van ‘Plan D/Buurman op vakantie’ en nog veel meer. Bedankt iedereen, het was weer geweldig!
Wil je nog even nagenieten van de vierde ZomerZondag? Bekijk dan de foto’s van Jaap Reedijk in ons Facebook-album. Kom jij jezelf of bekenden tegen? Taggen maar.

zomerzondag 28juni2015 foto jaap reedijk-9991-X2-515

Nog één te gaan
De tijd vliegt! Inmiddels hebben we vier ZomerZondagen achter de rug met (meestal) prachtig weer, bijzondere optredens en gezellige mensen. Aankomende zondag vindt alweer de laatste festivaldag plaats. We sluiten af met een sterk muziekprogramma waarbij volop gedanst kan worden op cooking rhythm & blues, kaseko, soul en jazz.

07-05-Handshake DaddiesDe Handshake Daddies bereiden in een handomdraai een smakelijke Ray Charles-schotel voor luisteraars én dansers. De ingrediënten: doorrookte drums, een kokend Hammond orgel, een mespuntje Elvis, een teaspoon pittige Dr. John-kruiden en vocalen recht uit het hart. De Nazaten vieren hun 20-jarig bestaan met een ‘bigi yari’, een groot feest met allerlei vormen van wereld/blaasmuziek, waarbij improvisatie en dansbaarheid voorop staan. Om het feestje compleet te maken, sluiten we af met Linnenman. Zij spelen de ongepolijste, ouwe zielensoul van Ray Charles, James en Bobby Purify en Ann Peebles om er maar eens een paar te noemen.

Wat kun je nog meer verwachten?
Extreme looks met extreme tools, dat is wat Coupe du Compress doet. De tools die hier worden gebruikt komen in de lades van de gemiddelde kaptafel niet voor. Direct uit de werkplaats: een powercompressor met de capaciteit om ieder haartype in een handomdraai met alleen lucht to the next level te boosten.

Kinderen leven zich uit bij de meiden van Klieder en Klodder. Deze ZomerZondag maken kinderen van grote, lege schoongespoelde wasmiddelflessen lampionnen, of ze laten zich natuurlijk prachtig schminken. Bouwen aan stoere boten of machtige vliegtuigen kan bij Buurman in de houtwerkplaats.

Support
We hopen jullie allemaal aanstaande zondag te zien! Want dit is ook jullie laatste kans ons te helpen deze editie financieel gezond af te sluiten. We willen volgend jaar graag weer vijf festivaldagen organiseren, dat kan alleen wanneer we voldoende steun van jullie krijgen: hier zie je hoe je ons kan helpen, vast dank!

Trek je dansschoenen maar aan!

ZOMERZONDAG 20JUNI2015 foto jaap-reedijk-7558-X2-515

ZOMERZONDAG 20JUNI2015 foto jaap-reedijk-8145-X2-250Wat hebben wij toch een fantastisch publiek. Zij maakten afgelopen zondag van een druilerige dag een mooie ZomerZondag! Ook de zomerse muziek van Rivers, Pistoleros de la Paz en Red Herring droegen bij aan de warme setting. Bedankt iedereen, wij zijn blij met jullie!

Onze huisfotograaf Jaap Reedijk heeft weer prachtige foto’s gemaakt. Bekijk ze op onze Facebook-pagina  en wie weet kom jij jezelf of een bekende tegen.

ZOMERZONDAG 20JUNI2015 foto jaap-reedijk-8036-X2-515

Wij zijn alvast begonnen met een zonnedans want aanstaande zondag is het tijd voor de vierde ZomerZondag van dit seizoen. Het verrassende programma, dit keer afkomstig uit alle windstreken, ziet er als volgt uit:

06-28-buurman op vakantieIn een oude Volkswagen Kever zijn twee buurmannen onderweg naar hun vakantiebestemming. Maar wat pruttelt er onder de motorkap? In deze humoristische voorstelling onderwerpen zij hun auto aan een onvergetelijke acrobatische sleutelpartij. Ook krijgen we bezoek van de vertellers van de Verhalenbazaar. Peter Faber verleidt je vol passie en energie met zijn verhalen voor jong en oud.

Bij de meiden van Klieder en Klodder leven kinderen zich creatief uit. Deze zondag leren ze magisch toverzand te maken. En natuurlijk kan iedereen zich weer prachtig laten schminken.

Italiaanse, Engelse, Amerikaanse en Spaanse muziek
06-28-Friends of the Family 2We zijn zondag van alle (muziek)markten thuis. Zo zal je het Italiaanse fifties-sixties repertoire herkennen van The Italian Gang. Geniet van het gevoel van 100% Italië!
Freakfolk, indiefolk, folkpop, geef het beestje maar een naam, Friends Of The Family zitten er niet mee. Feit is dat de muziek van dit Haags-Rotterdamse elftal geworteld is in folk, zowel Engelse als Amerikaanse, maar dat daar niet eenkennig mee wordt omgegaan. Vervelen is er dus niet bij, zowel niet op als vóór het podium. Sterker nog, band en publiek vloeien samen tot één grote familie. Gitarist Fernando Camas formeert speciaal voor deze ZomerZondag een ensemble waarmee hij ons in gedachten meeneemt naar zijn geboortestad en muzikale roots, de stad Cádiz in het zuiden van Spanje. In deze stad hoor je op elke hoek en in iedere straat flamenco.

Lees meer over het programma via onze website.

Doen!

 • Meeduimen voor een zonnige vierde ZomerZondag.
 • Koop voor €3,- een polsbandje. Je helpt ons niet alleen een handje om het festival mogelijk te maken, het biedt je bovendien voordelen op het terrein.
 • Deel met ons jouw mooiste ZomerZondag-momenten via social media met de hashtag #ZomerZondagen.
 • Nodig je vrienden en familie uit voor de vierde editie van ZomerZondagen.  

Zonnige Catalaanse sferen

zomerzondag 14juni2015 foto jaap reedijk-7365-X2-515

zomerzondag 14juni2015 foto jaap reedijk-7250-X2-200Afgelopen zondag was weer een waar feestje. Met de Gillende Keukenprins en Chez Jopie was het gieren van het lachen, bij The Mighty Typhoons dansen geblazen. Tussendoor dronken we heerlijke koffie, aten we wat lekkers en uiteraard bezochten we de bar. Zelfs het zonnetje bracht regelmatig een bezoek aan de tweede ZomerZondag van 2015.
En waar wij als organisatie heel erg blij van worden: veel mensen kochten een polsbandje! Daarvoor heel veel dank, jullie helpen ons enorm om daarmee de ZomerZondagen mogelijk te maken!

zomerzondag 14juni2015 foto jaap reedijk-7454-X2-515

Benieuwd naar de foto’s van afgelopen zondag? Bekijk deze op onze Facebook-pagina  (foto’s Jaap Reedijk)

06-21-Pistoleros de la PazOp naar nummer drie
Op 21 juni is de derde ZomerZondag van dit seizoen. Van 14.00 tot 20.00 uur is het Park bij de Euromast het prachtig groene decor voor een heerlijk ontspannen Vaderdag. Voor jullie (en in het bijzonder alle vaders) hebben we dit keer een programma met maar liefst twee zonnige Catalaanse acts. Onze vrienden van Guixot de 8 zijn er weer met de leukste speeltuin voor volwassenen, jongeren, kinderen en peuters, waar oude gebruikte voorwerpen omgebouwd zijn tot prachtige behendigheidsspelen. Ook maken we plaats voor Pistoleros de la Paz. Deze vredelievende, muzikale scherpschutters raken je recht in het hart met hun opzwepende zonnige Rumba Catalana.

06-21-WenkbrauwerijWat kun je zondag nog meer verwachten?
Bij de informatiezuil van Info*Matic, De Wenbrauwerij krijg je informatie op maat. Of de informatie heel accuraat en verhelderend is, kunnen we niet beloven. Wij zijn er wel van overtuigd dat geen wenkbrauw onbewogen blijft. Musicspotter (NL) zegt over de band Rivers: “Gewapend met prachtige vocalen (met subtiele snik) en pakkende liedjes brengt Rivers een mooie mix van Americana en folk.” Dat klinkt als een ideale act voor de ZomerZondagen!
Verder kunnen we feesten met Red Herring. Kniediep in de bluegrass-traditie met virtuoos spel en intense samenzang.

Vaderdagcadeau
Nog geen idee voor een origineel Vaderdagcadeau? Geen paniek! Neem hem mee en maak ter plekke bij Klieder en Klodder een cadeau. Met gekleurde scherven maak je een mooie mozaïektegel met zijn naam erin. Uiteraard kun je je hier ook weer prachtig laten schminken.

Lees hier meer over het programma van 21 juni. Vergeet niet al je vrienden en familie uit te nodigen. Stuur ze deze nieuwsbrief door en like ons op Facebook.
Tot zondag!

Zonnige start voor ZomerZondagen 2015!

ZZ-014-515

• Foto Bas Czerwinski

De eerste ZomerZondag van het jaar was een geweldig en zonnig feest. Hoe kan het ook anders met fantastische bezoekers, waanzinnig leuke reacties op alle acts, verrassende activiteiten, alle enthousiaste (en vaak vrijwillige) medewerkers en lekker eten en drinken. Op naar de volgende! Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan de foto’s van Bas Czerwinski in ons Facebook-album Kom jij jezelf of bekenden tegen? Taggen maar!

06-14-De Gillende KeukenprinsVan een gillende keukenprins tot groovende hammondsound
Aanstaande zondag hebben wij van 14.00 tot 20.00 weer oor- en ritmestrelende muziek waar je niet bij stil kunt staan, een unieke culinaire theatervoorstelling en fijn festivaleten.

Kinderen leven zich uit bij de meiden van Klieder en Klodder, dit keer knutselen ze tapetasjes of laten zich schminken. Bouwen aan stoere boten of machtige vliegtuigen kan bij Buurman in de houtwerkplaats. De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het ‘Keukenorgeldrumgestel’: koken, orgel spelen en drummen tegelijk. In deze voorstelling draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Een eitje…06-14-Familieband fotograaf vermelden Kees TabakMuziek is er volop. Het eerste optreden van de Familieband van ‘ex-Berini’s’ Marjolein Meijers werd in de pers beschreven als ‘fenomenaal’. Geniet van de intieme en hilarische verhalen, omlijst met fantastische muziek en ontroerende eigen liedjes. De passie voor vuige R&B, vroege funk, boogaloo en popcorn herken je in The Mighty Typhoons. De perfecte ingrediënten voor groovende sets! Mirre Valkenburg en Alvaro Rovira Ruiz spelen moderne en persoonlijke interpretaties van tango’s en liederen uit de Argentinië, waarmee zij het park in een zwoele zomersfeer brengen.

Op onze website lees je meer over het programma voor 14 juni.

ZomerZondagen is een vrij toegankelijk festival, dat betekent niet dat we jullie steun niet nodig hebben! Voor maar 3,00 euro kunnen jullie een polsbandje kopen waarmee je de ZomerZondagen helpt mogelijk te maken, bovendien krijg je allerlei voordelen op het terrein. Elke week is er een andere kleur, dus spaar ze allemaal!
Doen!

 • Stuur deze nieuwsbrief door naar je vrienden en familie en spreek met ze af
 • Like ons op Facebook, volg ons op Twitter
 • Een verjaardag binnenkort? Vier ‘m op een ZomerZondag! 

Hopelijk tot zondag 14 juni. Wij hebben er in ieder geval nu al zin in!  

 

Van steengoede optredens tot stoere boten bouwen

nieuwsbrief1-2015
Foto: Jaap Reedijk

Eindelijk is het zover: komend weekend is de start van een serie ZomerZondagen in het Park bij de Euromast. Van 14.00 tot 20.00 uur dompel je jezelf onder in steengoeie muziek, maffe theatervoorstellingen, watertandend lekker eten en ander vermaak. Wat staat je op 7 juni te wachten?

06-07-HamermansIn Het Mobiele Naaiatelier gaan naaien, theater en muziek naadloos samen. Terwijl de dames ter plekke mooie en unieke creaties improviseren, wordt er gedanst, gezongen en geflirt. Hamermans (de krachtige poppentheatervoorstelling van Erik Bassier) leeft zijn lichtjes hyperactieve leventje tussen hout en staal. Tot hij een vrouw tegenkomt. Zij is uit heel ander hout gesneden...

Muziek komt deze eerste ZomerZondag van het jaar van Vals Plat met originele, mild ironische teksten, halsbrekende toeren op snaarinstrumenten en heldere samenzang.
06-07-Antwerp Gypsy Ska Orechestra Antwerp Gipsy-Ska Orkestra dat zich laat samenvatten als een dampende stoofpot van Oost-Europese zigeunermuziek en Jamaicaanse ska, afgekruid met een rebelse spirit en Trio Brock, bestaande uit drie door de wol geverfde muzikanten en theatermakers die het vertellen van verhalen hoog in het vaandel hebben.

Neem je kinderen gerust mee, zij vermaken zich gegarandeerd. Bij de meiden van Klieder en Klodder knutselen ze doprupsvlinders of laten zij zich schminken en met Buurman bouwen ze stoere bootjes en machtige vliegtuigen.

Op de website lees je meer over het programma.

Tip!
Koop voor 3,00 euro een polsbandje (elke week in een nieuwe kleurencombinatie) en steun zo de ZomerZondagen! Het biedt je voordelen op het terrein. Meer handige informatie? Kijk dan op www.zomerzondagen.nl en like www.facebook.com/ZomerZondagen. En stuur deze nieuwsbrief vooral door naar anderen die deze mooie ZomerZondag niet mogen missen!  

Zomerzondagen: 7, 14, 21, 28 juni en 5 juli, 14.00 -20.00 uur

nieuwsbrief 1-2015

Foto Jaap Reedijk

De eerste ZomerZondag komt eraan!
Zo, Het Park bij de Euromast ziet er weer opperbest uit en heeft zich van top tot teen in het frisgroen gehuld. Hoog tijd voor de eerste ZomerZondag van het jaar! Op 7 juni is de eerste alweer, zet ‘m dus snel in je agenda. Wat er precies aan programmering is, volg je via Facebook en heel binnenkort vind je ons volledige programma op de website, hieronder doen we iets met een tipje en een sluier. Wat we sowieso kunnen vertellen, is dat het programma perfect is om er een geweldige dag van te maken. Vermaak, sfeer, goddelijk eten en wat fijns te drinken, de zomer kan écht beginnen!

De 16e ZomerZondagen alweer
Afgelopen jaar was ons jubileum, de vijftiende keer. Toch dreigt deze 16e editie nog leuker, voller, gevulder, charmanter en onverwachtser te worden. Tja, je doet ’t goed of je doet het niet. Dus kom langs om met blote voeten door het gras te rennen, krijg de slappe lach bij geweldig theater of plof neer met hapjes waar ’t water van in je mond loopt.

Wat staat er op het programma?
Om met een cliffhanger te beginnen: de indiefolkband ‘Friends of the Family’ komt langs om het niet bestaande dak van het park te spelen. Bijzonder, deze muzikanten willen zo dicht mogelijk bij het publiek staan. Een heel ander geluid, behoorlijk letterlijk overigens, is ‘De Gillende Keukenprins’. Die speelt als enige ter wereld op een keukenorgeldrumstel. Een pannenkoek bakken, orgel spelen en drummen tegelijk, ga er maar aanstaan. Of nog beter: zorg dat je erbij staat als ‘ie van start gaat.

Zonder jullie geen ZomerZondagen
We gaan weer een feest maken van de ZomerZondagen. En dat gaat niet zonder jouw hulp. Samen zorgen we dat de ZomerZondagen kunnen blijven wat ze zijn. En wie wil dat nou niet? Je kunt ZomerZondagen op verschillende manieren helpen:

 • 1. Koop voor 3 euro een polsbandje en steun zo de ZomerZondagen, het biedt je voordelen op het terrein. Ben je gewend om meer te geven tijdens het festival, dan kan dat uiteraard nog steeds ;)
 • 2. Maak direct een bijdrage over op rekeningnummer NL34 INGB 0003 9915 40 t.n.v. Stichting Vrienden van het Park.
 • 3. Ga sowieso lekker eten en drinken bij ZomerZondagen. Via deze smakelijke omweg draag je bij aan de inkomsten van het festival.

Doen!

 • Stuur deze nieuwsbrief door naar je vrienden en familie en spreek met ze af
 • Like ons op Facebook, volg ons op Twitter
 • Een verjaardag binnenkort? Vier ‘m op een ZomerZondag! ZomerZondagen is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.

Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

Laatste ZomerZondag start een uur eerder

We benoemen de sfeer van de ZomerZondagen vaak als ‘vakantie in je eigen stad’. Afgelopen zondag was dat voor wel 1000% van toepassing want volop zon, zuidelijke muziek, massage en voetenbadwellness, hoe ontspannen wil je het hebben?
Hier zie je het fotoverslag van Jaap Reedijk, inmiddels staan al zijn foto’s op één pagina dus scroll er lekker doorheen en pik er af en toe 1 uit.

Voetenbadwellness-22-juni
Koele voeten op een warme ZomerZondag, foto Jaap Reedijk

Laatste ZomerZondag
We hebben vier geweldige zondagen achter de rug met prachtig weer en gezellige drukte! Aankomende zondag vindt alweer de laatste festivaldag plaats met een ijzersterk programma. Bongomatik speelt zomerse muziek in het kader van North Sea Round Town, de opwarmer voor North Sea Jazz. We hebben extra’s als een hoelahoep-workshop, maar wil je juist relaxen dan laat je je masseren bij het shiatsu-tentje. Hoofdgast Jan Rot die het muziekpodium opent gaf in een mailtje aan er veel zin in te hebben, nou, wij ook!

We starten een uurtje eerder!
Wat je ook wilt zien of doen, zorg in ieder geval dat je 1 uur eerder aanwezig bent! We kregen zoveel vragen binnen over de voetbalwedstrijd van Oranje die om 18.00 uur begint dat we besloten hebben het hele programma een uur naar voren te schuiven, dus de aanvang is 13.00 uur!! Wil je de wedstrijd zien dan ben je met gemak bijtijds thuis, heb je er niks mee dan dans je op de opzwepende plaatjes van DJ Miss Unyk deze ‘2014 editie’ uit.

Afscheidscadeautje
We doen nog 1 keer een oproep voor een ruimhartige bijdrage. Voor een deel wordt het festival gefinancierd door subsidies, maar we hebben jullie echt nodig om het festival financieel gezond af te ronden. Wat is het je waard, elke zondag drie concerten, theatervoorstellingen, workshops en een supersfeertje? Dus of je alleen komt of met 20 man, we vragen ieder van jullie een cadeautje te geven aan ‘onze’ Simone die over het veld loopt met de spaarpot. Ben je zondag verhinderd? Dan kan je je bijdrage overmaken op bankrekening NL34 INGB 0003 9915 40 ten name van Stg. Vrienden van het Park. Alvast bedankt!

Hieronder zie je het uitgebreide programma voor 29 juni met de aangepaste speeltijden, vertel het door!

Van Spanje via Colombia naar Napels

De ZomerZondag van 15 juni stond muzikaal in het teken van de sfeervolle première van het nieuwe trio van Philip Kroonenberg, samen met virtuoos muzikant Rens van der Zalm en bassiste Arwen Linnemann. Op het grote podium werd daarna groovend afgesloten met een spetterend concert van de Saxotones Groove Mission. Rotterdams’ zangeres Simone Roerade sprong spontaan het podium op om onverwacht een nummer mee te zingen! Hier zie je het fotoverslag van Jaap Reedijk.

Toon-Meijer-en-Simone-Roerade
Gastoptreden van Simone Roerade en supersolo’s vanaf het podium door saxofonist Toon Meijer van de Saxotones Groove Mission, foto Jaap Reedijk

Van Spanje via Colombia naar Napels
Zaten we afgelopen zondag in de blues en soulhoek, komende zondag wijst alles in de richting van het zuiden! Vanaf het grote podium zal flamenco en cumbia klinken, terwijl we op het kleine podium afsluiten met prachtige Napolitaanse liedjes.

Natuurlijk sluit onze Camion de Camaron aan op die zuidelijke sfeer: er wordt een grote paella klaar gemaakt volgens authentiek recept van Tia Elisa, lekkerder krijg je ‘m in Nederland niet! Wil je verzekerd zijn van een heerlijke racion, bestel dan van tevoren via telefoonnummer 010 – 4775436.

Recycle-a-bicycleKinderfietsjes meenemen naar BENDE, doen!
Uit Catalunya hebben we onze vrienden van Guixot de 8 opnieuw uitgenodigd met hun geweldige speeltuin van hergebruikte materialen, dit keer allemaal geïnspireerd op fietsen. En daar sluiten de mannen van houtwerkplaats BENDE perfect op aan met een fietsrecycle-plan:
Kijk in je schuur of zolder wat er aan ongebruikte kinderfietsjes staat en verzamel er nog meer in je omgeving. Neem vervolgens die fietsjes aanstaande zondag mee naar het park. Je knapt ze op bij de mannen van BENDE en bezorgt ze een tweede leven bij een nieuwe kleine eigenaar. Doe mee met deze nieuwe trend van delen en ruilen zonder dat daar geld voor terug verwacht wordt, vertel het rond en maak die kids blij!

Hieronder zie je het uitgebreide programma voor 22 juni, laat die zon maar komen.

Bevriend met de weergoden

De Enkhuizer Almanak noemt juni wisselvallig, de ‘weergod zij dank’ valt die wissel tot nu toe voor ons gunstig uit. Afgelopen zondag zelfs veel gunstiger dan voorspelt, wat een weertje was het! De Spotters van CirQ zorgden voor een verfrissend neveltje voor dansers in de zon of merkten kleine details in het publiek groots op.

Spotters
• Spotters actief op het veld, foto Jaap Reedijk

Nieuwe-HaringVaders en nieuwe haring
Aankomende zondag 15 juni is het Vaderdag, dus kunnen kinderen een mooi cadeau knutselen bij Klieder en Klodder of samen met Pa een ingenieuze waterraket bouwen en lanceren bij Roffab. De eindronde van de Stadsinitiatieven heeft Roffab helaas niet gehaald. Uiteraard komen ze alsnog langs op ons festival, spreek ze aan en geef ze wat moral support!

En waar je je vader natuurlijk ook een plezier mee doet (of jezelf!) is een overheerlijke nieuwe haring die je bij onze Walter koopt, vers van het mes en van een kleinschalige kotter.

Tip via Facebook
screenshot-tbv-facebook-updatesAan het einde van de dag zijn wij meestal blij verrast hoe netjes onze bezoekers hun rommel en zelfs die van anderen die het ‘even vergaten’ opruimen. Fijn, want anders lopen wij toch echt zelf na een lange dag werken alsnog blikjes en servetjes te rapen. Alleen die sigarettenpeuken, wist je dat het twee jaar duurt eer dat afgebroken is door de natuur? Dus hier een tip van een bezoeker op onze Facebookpagina: stop je peuk in een leeg blikje, is hij direct gedoofd en je vervuilt er het veld niet mee. En nog een tip wanneer je geen enkele Facebook-update wilt missen: vink ‘meldingen ontvangen’ aan, zie de screenshot hiernaast waar dat op je pagina zit.

Leuke links
Wil je iets meer van de ZomerZondagen - achtergronden weten? Hier lees je een interview met Antoinette van Hattem die je er alles over kan vertellen. En uiteraard neem je even rustig de tijd om het fotoverslag van Jaap Reedijk te bekijken.
Hieronder zie je het uitgebreide programma voor 15 juni, we zijn op de helft!